Elevii din Cehu Silvaniei, cei mai buni din Sălaj la rugby-tag

Etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, ciclul gimnazial, la disciplina rugby-tag, s-a desfăşurat săptămâna trecută, în sălile de sport a Şcolilor Gimnaziale „Corneliu Coposu” şi „Gheorghe Lazăr”.
Opt echipe s-au înscris la faza judeţeană, acestea fiind împărţite în două grupe. Meciurile dintr-o grupă s-au desfăşurat la Şcoala „Gheorghe Lazăr”, iar din cealaltă, la Şcoala „Corneliu Coposu”.
În urma rezultatelor înregistrate în faza grupelor, în „careul de aşi” s-au calificat Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, Şcoala Gimnazială „Silvania” din Şimleu Silvaniei (profesor Mirela Lazăr), Şcoala Gimnazială din Dragu (profesor Cosmin Ardelean) şi Şcoala Gimnazială din Agrij (profesor Olimpiu Petran).
Cea mai bună echipă după jocurile din faza finală a fost cea din Cehu Silvaniei, pregătită de profesorul Sergiu Moldovan, urmată de cea din Şimleu Silvaniei, din Dragu şi Agrij.
Celelalte patru participante la faza judeţeană au fost: Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău (profesor Dorin Mastan), Şcoala Gimnazială Buciumi (profesor Mariana Opriş), Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău (profesor Vasile Prodan) şi Şcoala Gimnazială Treznea (profesor Olimpiu Petran).
„Rugby-ul este un sport pe care-l pot practica mulţi, poate fi vizionat de şi mai mulţi, dar puţini înţeleg că este, de fapt, un mod de viaţă. Primii care trebuie să înţeleagă sunt profesorii, educatorii care trebuie să le insufle copiilor principiile şi mai ales valorile acestui sport. Competiţia de la Zalău a fost una deosebită, cu un salt valoric imens, dar restantă la capitolul respect şi fair-play. Federaţia Română de Rugby îşi propune calitate, nu cantitate, bazându-se pe cei care împărtăşesc cu noi respectul, pasiunea, integritatea, solidaritatea şi bucuria jocului. Felicităm toţi participanţii la eveniment şi mulţumim Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj pentru implicare şi pentru cupele oferite”, a declarat Gheorghe Sabău, director Dezvoltare Transilvania Nord în cadrul FRR.
Elevii Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei vor participa în perioada 21 – 23 aprilie la faza interjudeţeană, programată la Cluj-Napoca.

Leave a Comment